Om Fjällgården

Fjällgården i Höglekardalen är perfekt för både läger och kurser. Här finns 30 bäddar, kök med matsal, stor samlingssal, samt – inte minst – den storslagna fjällnaturen alldeles inpå knuten. Läget är naturskönt, mitt emellan trädgränsen och den fiskrika Storån.
Barmarkstid kör man med bil ända fram till farstutrappen. På vintern får man gå backen upp från parkeringen, ca 75 meter
Fjällgårdens 30 bäddar är fördelade på sex rum, med två till åtta bäddar i varje, i form av våningssängar (se skiss nedan). Husets ”hjärta” är samlingssalen. Den lämpar sig lika bra för kurser och diskussioner som för andakt och gudstjänst. Här ryms hela lägret och fler därtill!
.
Fjällgården byggdes 1970, som lägergård inom dåvarande Svenska Missionsförbundet. Tjugo år senare byggdes den ut, med samlingssal, pingisrum och fler sovplatser. Den totala ytan blev då ca 260 kvadratmeter, fördelade på souterräng och markplan. Gården ägs numera av fyra frikyrkoförsamlingar i Jämtland – Arvesunds Missionsförsamling, Brunflo Missionsförsamling, Svenstakyrkans församling i Svenstavik samt Odenslundskyrkan i Östersund. Den sköts på helt ideell grund, med syftet att erbjuda inte minst ungdomar givande gemenskap i en stimulerande miljö. Ekonomiskt överskott används till underhåll och investeringar i fastigheten, samt till ungdomsverksamheten inom ägarförsamlingarna.
.


 

Kommentarer inaktiverade.