Aktiviteter

På snö…

Fjällgården ligger bara några hundra meter från ett omfattande liftystem med mer än 60 nerfarter. Här finns backar i alla svårighetsgrader för olika sorters utförsåkning, ”svarta” pister lika väl som skidskola för nybörjarna. För längdåkare finns preparerade spår och vidsträckta fjällvider med rösade leder. Skidsäsongen börjar ofta redan i november och varar som regel till slutet av april.

.

På barmark…

Sommar och höst inbjuder fjällen till dagsvandringar och flerdagsturer, på stigar och rösade leder. Naturen är omväxlande, med allt från mäktiga vattenfall i lummig grönska till milsvida utsikter från vindpinade toppar. Goda bärår lockar myrarnas guld inom vandringsavstånd. Den som varit i fjällen på hösten vet att vackrare årstid finns inte.
.

Med fiskespö…

Fiskare har ett eldorado i Höglekardalen med omnejd. Dammån är riksbekant för sin storöring men bjuder även på harr. I fjällens sjöar och tjärnar finns både röding och öring. Fisktrappan i Åhn är en attraktion i sig – där räknas och mäts alla öringar som vandrar upp i Dammån för att leka.

Med mera…

Paddla kanot med dina vänner, ordna retreat för församlingen eller bara njuta av den friska fjälluften – möjligheterna är många på Fjällgården i Höglekardalen.

 


Kommentarer inaktiverade.